Choď na obsah Choď na menu
 

Misie

 

1.KAPITOLA - DOMOVINA - 1943

 

Capitulo1.png
 
Táto misia sa odohráva v Taiansku počas druhej svetovej vojny. Vito a jeho tím musí zaútočiť na radnicu, ktorú ovládajú fašisti pod vedením Mussoliniho.
ACHIEVEMENT: Viva la Resistenza!
 
2.KAPITOLA - DOMOV, SLADKÝ DOMOV - 8.-9.2. 1945
 
1capitulo2.png
 
Po tom čo sa Vita niekto postrelil a po tom čo strávil niekoľko mesiacov vo vojenskej nemocnici sa opäť vracia do Empire Bay. Stretne sa so svojou rodinou a Joeom. Joe zaistí aby sa Vito už nemusel vrátiť do služby u vojska.
 
3.KAPITOLA - NEPRIATEĽ ŠTÁTU - 10.2.1945
 
1capitulo3.png

Vito sa stretne s Fredericom Pappalardom a Stephenom ´Stevom´ Coynom v prístave kde si zarobí nejaké peniaze. Potom sa zoznámi s Henram Tomasinom vo Freddyho bare. Ten mu dá úlohu aby ukradol lístky na benzín z budovy federálnej vládnej agentúry. Potom tie lístky už stačí rozviesť po benzínkach.

 

4.KAPITOLA - MURPHYHO ZÁKONY - 11.2.1945

 

1capitulo4.png

 

V tento deň vykradnú Joe a Vito klenotníctvo. Zo začiatku to beží dobre až dokým neprerazí výklad auto, v ktorom sedia členovia írskeho gangu. Ponejakom čase dorazia aj policajti a strhne sa veľká prestrelka. Vito a Joe musia utiecť. Na konci chytia členov írskeho gangu a pošlú do väzenia.

 

5. KAPITOLA - PILA - 20.2.1945

 

1capitulo5.png
 

 

V tento deň musí Vito zabiť muža menom Sidney Pan známeho ako The Fat Man pomocou MG-45. Po tom čo Vito kúpi MG-45 musí dôjsť do paneláku, ktorý je oproti liehovaru. Trochu to nevýjde a Vito, Joe a Henry sa prestrieľajú celým liehovarom, ktorý podpalia gangsteri. Henry je postrelený a Vito ho musí čo narýchlejšie odviesť ku doktorovi menom El Greco. Henry dá Vitovi 2000 dolárov a tie peniaze Vito odnesie jeho sestre aby splatila otcov dlh. 

 

6.KAPITOLA - DOBRE STRÁVENÝ ČAS - 26.2.1945

 

1capitulo6.png
 
V tejto kapitole Vita odsúdia na 10 rokov za krádež lístkov na benzín. Tam sa stretne s Leom Galantem, ktorý mu pomôže a zariadí aby mu trest skrátili o 4 roky.
 
7.KAPITOLA - SPOMIENKA NA FRANCESCA POTENZU - 10.4.1951
1capitulo7.png
 
V tento deň Vita pustia z  väznice o prichádza do Empire Bay, ktoré sa za 6 rokov veľmi zmenilo. Stretne sa s Joeom a spoločne idú do nového bytu, v ktorom bude Vito bývať. Potom sa Vito stretne s Eddiem. Joe, Vito a Eddie sa vyberú do najlepšieho bordelu v meste. Na ceste späť ešte zájdu za observatórium aby zakopali mŕtvolu Frankieho Potsa.
 
8.KAPITOLA - DIVOČÁCI - 11.4.1951
 
1capitulo8.png

 

Po rušnej noci sa zastaví Joe s nakladiakom plným cigariet  za Vitom. Spoločne idú predávať cigarety na rôzne miesta v Empire Bay. Na poslednej zástavke im podpália nákladiak členovia gangu Mastňáci. Ku večeru sa strhne ešte prestrelka v oceliarni.

 

9.KAPITOLA - DRSNIAK A UČTOVNÍK - 6.5.1951

 

1capitulo9.png

 

Ráno Vitovi zavolá Eddie, že ihneď musí dôjsť do Maltese Falcon. Vysvetlí mu, že ľudí čo pracujú pre Falconeho uniesoli Clementeho chlapi. Po tomto rozhovore ide Vito ku Freddyho baru kde si počká na Lucu, ktorého sleduje až na jatka. Tam vyvraždí niekoľko gangsterov.

 

10.KAPITOLA - HOTELOVÁ SLUŽBA - 15.6.1951

 1capitulo10.png

 

Ráno zavolá do domu, kde Vito býva, Eddie so správou aby sa hneď dostavil do bytu Joea. Plán je taký, že je potreba zabiť Alberta Clementeho a s pomocou Martyho rýchlo utiecť z hotela Empire Arms. Ale operácia sa trochu skomplikuje keď bomba nezabije Alberta a tým sa začína naháňačka. Nakoniec zabijú Martyho a Vito a Joe sa musia ponáhľať aby rýchlo zabili Alberta pokiaľ sa neukryje do svojho domu.

 

11.KAPITOLA - NÁŠ PRIATEĽ - 27.7.1951

 1capitulo11.png

 

Ráno Vita zobudí zvonček. Vonku čaká Henry Tomasino, ktorý sa prišiel opýtať Vita či by sa za neho nepihovoril u Carla Falconeho. Zastavia sa hneď v Maltese Falcon kde sa Vito dozvie, že je potreba odstrániť Lea Galanteho. Do toho sa nechce pustiť tak túto úlohu dostane Henry. Vito rýchlo uteká aby dobehol do domu kde Leo býva a rýchlo ho varoval. Akurát keď bude vo vnútri domu tak sa tam objaví Henry s dvoma chlapmi a je už iba na hráčovi či sa nechá chytiť alebo nepozorovane utečie z domu. V každom prípade musí Vito zaviesť Lea na vlakovú stanicu aby si Leo poriešil svoje veci a už sa nevrátil. Potom sa Vito vracia domov kde nájde svoju sestru a tá mu povie, že aké ma problémy so svojim manželom. Na to Vito ide do bytu kde by mal byť Eric (manžel Francescy) a brutálne ho zbije. To sa však Vitovej sestre nepáči a v telefonáte to dá jasne najavo. Ale v noci Vitovi podpália Vitovi dom a ten rýchlo musí utiecť za Joeom, ktorý mu pomôže. Spoločne idú vyvraždiť ten gang do írsekeho baru Hill of Tara. Hlava gangu však utečie a Vito s Joeom ho musia chytiť a zabiť. PO tejto akcii Joe ponúkne Vitovi, že zatiaľ môže bývať v byte, ktorý patril Martymu.

 

12.KAPITOLA - MORSKÝ DAR - 22.9.1951

 1capitulo12.png

 

Vito, Joe a Henry si idú vypožičať 35 000 dolárov od židovského úžerníka Bruna Levina, ktorý chce na oplátku 55 000 dolárov. Trio sa stretne s pánom Wongom, ktorý mal predať Henrymu fet. Komplikácie nastanú ak na trio vybehnú mafiáni prezlečení za policajtov. Nastáva veľká prestrelka, po ktorej sa musí trio rýchlo zbaviť drog a tak to predávajú vo menšom množstve aby viac zarobili. V obchode sa im darí a zarábajú veľké peniaze.

 

13. KAPITOLA - ODÍSŤ OD DRAKA - 24.9.1951

 1capitulo13.png

 

Ráno Henry zavolá Vitovi aby hneď prišiel s Joeom do Lincoln Parku, pretože Carlo Falcone im na ten kšeft prišiel a chce svoj podieľ. Samozrejme rýchlo vyrážajú ale v parku ich čaká nemilé prekvapenie. Číňanie nasekajú Henryho na kúsky a tak začínajú Vito a Joe prenásledovať Wongove auto až do reštaurácie Červený drak kde sa strhne obrovská prestelka. Nakoniec Wong je mŕtvy ale vonku zatarasili ulicu a Vito musí rýchlo zohnať nejaké auto a spolu s Joeom utiecť do bytu Joea.

 

14.KAPITOLA - SCHODY DO NEBA - 25.9.1951

 1capitulo14.png

 

Aby Vito a Joe rýchlo získali čo najviac peňazí aby vrátili dlh Brunovi majú za úlohu zabiť Thomasa Angela. Po tejto akcii je po Vitovi a Joeovi pátranie a musia rýchlo konať. Keď sa to ukľudní musia sa rozdeliť a zarobiť svoj podieľ peňazí. Vito sa ide popýtať na prácu do prístavu ku Derekovi. Tam ale zistí pravdu o otcovi a rozhodne sa zabiť Dereka. Neskôr sa zastaví u Joea v byte ale ten doma nie je a tak sa Vito opýta niekotrích ľudí v meste či nevedia kde je. Dozvie sa, že ho zobrali chlapi od Vinciho. Nakoniec chytnú aj Vita a musí sa spolu s Joeom dostať z budovy a rýchlo ísť vrátiť peniaze Brunovi.

 

15. KAPITOLA - PER ASPEERA AD ASTRA - 26.9.1951

 1capitulo15.png

Vitovi zvoní telefón. Volá Eddie a povie mu aby sa zastavil do planetária, že vraj sa chce s ním porozprávať Carlo. Na to vonku stretne Lea a aten mu objasní, že v akej zlej situácii je. Prikáže mu aby zabil Carla. Ako príde do observatória tak sa strhne veľká prestrelka. Nakoniec sa dozvie, že Joe ho má zabiť ale neurobí to a spoločne zabíjajú chlapov čo patria ku Carlovi a nakoniec Vito zabije aj Carla. Vonku ich čaká Leo aj so svojími chlapmi. Majú namierené do bordelu ale auto, v ktorom je Joe nečakane odbočí do jedného domu. Vito sa dozvie, že Joe nebol súčasť plánu. Tým končí príbeh.