Choď na obsah Choď na menu
 

×Informácie×

 

 

Čo sa týka postáv tak to vždy budete hrať za Lincolna a hlavné či vedľajšie úlohy vám budú poskytovať Vito, Cassandra, Burke. Za ich úspešné splnenie si budujete u nich reputáciu a taktiež vám môžu poskytnúť nejakú tú pomoc pri rôznych akciách, no záleží to na vašej šikovnosti.

Misie môžete plniť viacerými spôsobmi (stealth alebo akčne). 

Hneď na začiatku sa stretáva Lincoln s Vitom, ktorý taktiež nemá v láske taliansku mafiu. 

Burke a Cassandra ovládajú veľmi malé časti mesta a cítia, že Lincoln by im v tom mohol pomôcť. 

V snahe zachovať "súdržný herný svet" sa vývojari rozhodli prepojiť Mafiu II s tretím pokračovaním a tak sa dozvieme trochu viac informácii ohľadom postáv a dejov z Empire Bay. 100% sa tu vysvetlí čo sa stalo s Joeom Barbarom.  

 

 


Mesto kde sa hra odohráva je New Orleans, no nebude to presná kópia. Nebude tu núdza o krásy mesta, či jeho okolia a samozrejme nebude chýbať ani populárne pobrežie rieky Mississippi. 


 

Hudba bude zameraná na 60. a 70.roky. Zatiaľ sme v traileru počuli dve piesne (House of the Rising Sun od skupiny Animals a All Along the Watchtower od Jimmyho Hendrixa)a okrem toho si budeme môcť vychutnať aj piesne od Rolling Stones ako bolo v tomto videu prezradené. Možno tu bude aj viac rádio staníc z čoho bude jedna či dve vysielať len afroamerickú hudbu. 


Celkovo hra bude obohatená o strieľanie z vozidla ako to bolo v Mafii I, novinkou je aj tzv. "torpédo" kedy Lincoln dokáže vyskočiť z auta počas jazdy. Pri následnej kolízii auto vybuchne. 

Určite ste si všimli aj červené blesky nad autom v gameplayoch, jedná sa totiž o indikátory či si váš nepriateľ alebo polícia všíma. 

Šoférovať môžete v arkadickom a realistickom modely, je to viac  v akčnom - hollywoodskom štýle (výbuchy áut, prevrátenie áut...) 

Úspešné prestrelenie pneumatík spôsobí postupné prevrátenie auta. 

Novinkou v trojke je aj spätné zrkadlo v hornom časti obrazovky, ktoré vám umožňuje pozrieť sa za seba bez kliknutia "Shift". Ak za vami vybuchne auto tak vám to ešte priblíži a vy si môžete vychutnať ten ohňostroj. 

Je potvrdené, že v hre budú lode dostupné. To však ale neplatí o lietadlách. 

Krytie ostáva také ako v Mafii II.

Jediná možno až nie tak dobrá zmena je to, že naraz budete môcť nosiť len dve zbrane. Vykompenzuje sa to asi tým, že môžete nosiť neprestelnú vestu, čím sa vám zvýši odolnosť. 

Čo sa týka boja z blízka, budeme môcť využiť nové tlačidlo "takedown" čo nám umožní zabiť nepriateľa omnoho rýchlejšie. Záleží však akú má hráč zbraň.

Vzhľadom na to, že sa táto hra vytvára v Hangar 13 v USA tak je dosť možné, že hra nebude nadabovaná do češtiny.

Engin pre Mafia III je nový a vychádza z Illusion Engine tak ako Mafia II. Meno je zatiaľ ešte neznáme. 

Hra funguje na princípe hlavného príbehu a vedľajších úloh. To znamená, že nie ste obmedzovaný príbehom a môžete si v hre robiť čo chcete. Jednou z vedľajších úloh budú aj závody! 

Podľa všetkého to tak vyzerá, že hra bude mať len 10 hlavných misií, no hrací čas sa predlžuje viacerými vedľajšími úlohami ako som spomínala vyššie. 

Ničenie talianskej mafie je však len polovica z toho, čo vám Mafia III umožní. Budete si môcť rozšíriť impérium a hra by sa mala uberať smerom, ktorý si zvolíte len vy.  

Ďalšou novinkou, ktorá v hre pribudla sú RPG prvky, tzv. získavanie body (skill points), ktoré neskôr môžete použiť na vylepšenie prebíjania zbraní, zväčšenia inventára či zvýšenie zdravia. 

Vylepšenie sa taktiež týka aj áut, no oproti Mafii II. by tie úpravy mali byť trochu detailnejšie. 

V hre sa budú opäť nachádzať zberateľské predmety. Vraj by to mali byť užitočné predmety, ktoré by mali pomôcť k vylepšeniu postavy a schopností alebo nás viac oboznámiť s 60. a 70. rokmi. O playboyoch alebo zatykačoch ešte reč napadla. 

Koniec by nemal byť len jeden a je len na vás ako to ukončíte. Po ruke máte troch kapitánov a je len na vás pre koho budete pracovať a neskôr komu budete prideľovať podniky. Kto ich viac dostane, ten vám viac pomôže v rôznych situáciách. 


 

Hra nebude dostupná v multiplayeri. Vývojari sa tak rozhodli z dôvodu, že chcú aby bol príbeh silný a Lincolnov charakter vždy rozvíjajúci. 

Novinku, ktorý potvrdili v jednom francúzskom magazíne je, že Mafia III. bude dostupná aj pre Mac.